Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/bomarbv/public_html/includes/connection.inc.php on line 7
Oppervlaktebehandeling | Bomar B.V.

Hoogwaardige Oppervlaktebehandeling

Een hoogwaardige oppervlaktebehandeling is van groot belang om de kwaliteit en duurzaamheid van onze producten te garanderen.

Oppervlaktebehandeling

Om de kwaliteit en duurzaamheid van onze producten te kunnen garanderen is een hoogwaardige oppervlaktebehandeling van groot belang. Om een optimaal product te kunnen leveren werken wij samen met een selecte groep gespecialiseerde en gecertificeerde (o.a. Qualicoat en NEN-ISO) bedrijven.

Hoogwaardig verzinken van staal

Verzinken is het aanbrengen van een dun laagje zink op een stalen voorwerp. Dit is een manier om het staal te beschermen tegen corrosie/roest. Bomar beveelt het thermisch verzinken van staal aan boven andere manieren van verzinken. Thermisch verzinkt staal is namelijk slijtvast en is beter bestand tegen mechanische belasting.

Thermisch verzinken

Bij thermisch verzinken wordt ervoor gezorgd dat er een sterke en beschermende legering ontstaat tussen staal en zink, met daaromheen nog een laagje puur zink. Het verzinkt oppervlak vertoont de bekende hexagonale zinkkristallen (zinkbloemen).

Om tot die legering te komen, is een aantal voorbereidende stappen nodig. Eerst wordt het staal ontvet en gebeitst om alle oppervlakteonzuiverheden te verwijderen. Vervolgens wordt het staal behandeld met een vloeimiddel, dat ervoor zorgt dat het vloeibare zink beter contact maakt met het staal. Na het drogen wordt het staal ondergedompeld in een bad van gesmolten zink met een temperatuur van circa 450 °C.

Thermisch verzinkt staal is namelijk slijtvast en is beter bestand tegen mechanische belasting. Indien de zinklaag wordt beschadigd, dan treedt het zink op als “offeranode”, waardoor het staal door het zink beschermd wordt.

Na het verzinken wordt het staal gepoetst waardoor onzuiverheden en oneffenheden weggewerkt worden en het staal gereed is voor poedercoating. Aangezien de kwaliteit van het poetswerk van thermisch verzinkt staal bepalend is voor het eindresultaat besteden wij hier extra aandacht aan.


Poedercoating en moffelen van staal en aluminium

Voor een optimaal eindresultaat wordt conform voor het aanbrengen van de poedercoating het product chemisch gereinigd. Daarna wordt negatief geladen poeder met perslucht op een positief geladen object verstoven. De elektrostatische lading zorgt ervoor dat het poeder aan het object blijft plakken. Vervolgens vindt, bij een temperatuur van ongeveer 100 °C, verwarming van het object plaats. Het poeder smelt nu tot een mooie gladde laag. Daarna vindt er uitharding plaats doordat er een chemische reactie ontstaat zodra de temperatuur tussen de 140 en 220 °C komt. De verwarming en uitharding wordt moffelen genoemd. Afhankelijk van het gebruik en het gewenste kwaliteitsniveau worden 1 of meerdere lagen aangebracht waarbij gekozen kan worden uit 3 technieken; polyester-, epoxy polyester- en epoxy poedercoaten.

Anodiseren van aluminium

Anodiseren is een oppervlaktebehandeling om aluminium te voorzien van een oxidelaag. Dit gebeurt door middel van een elektrolytische behandeling. De oxidelaag is hard, poreus en slijtvast. Daarna kan door afsluiten van de poriën de corrosiebestendigheid worden verbeterd.

Het anodiseerproces bestaat uit een aantal stappen. Als eerste wordt het aluminium gereinigd om het vuil en de natuurlijke oxidelaag te verwijderen. Vervolgens vindt de anodisering plaats door het laten aangroeien van een laag oxidekristallen met behulp van gelijkstroom. Dit gebeurt door het aluminium in een bad te plaatsen waar het metaal als anode geschakeld is. Tijdens of na het aangroeien kunnen de poreuze kristallen met verschillende (RAL)kleurstoffen gekleurd worden. Het aluminium kan in naturelle kleuren afgewerkt worden. Na het kleuren wordt het aluminium door middel van stoom/kokend water afgedicht.

balkonhekken  glashek - kws - amsterdambalkonhekken  lamellenhek videhekkenglaslamellen gevel vliesgevelbalkonhek balkonhekken aluminium lamellenhek glasbalkonhekken  spijlenheklamellenhek lamelhek balkonhekken  aluminium vliesgevel glashek balkonhekbalkonhekken balkonhek glas
Borstweringleuning afbeelding

Borstweringleuning

Borstweringleuningen worden toepast als valbeveiliging op borstweringen

Franse Balkons afbeelding

Franse Balkons

Franse balkons zijn hekwerken gemonteerd voor een kozijn.

Doorvalbeveiliging afbeelding

Doorvalbeveiliging

Doorvalbeveiliging van stalen of aluminium regels voor een kozijn

Muurleuningen afbeelding

Muurleuningen

Muurleuningen worden toegepast in trappenhuizen

Aluminium lamellen afbeelding

Aluminium lamellen

Aluminium lamellen worden veelal toegepast ten behoeve van het ventileren van gevels en parkeergarages.

Gevelschermen afbeelding

Gevelschermen

Gevelschermen worden voor de gevel gemonteerd ten behoeve van het deels dichtzetten van de galerij of buitenruimte

Glaslamellen afbeelding

Glaslamellen

Glaslamellen worden voor de gevel gemonteerd ten behoeve van het transparant dichtzetten van de gevel

Glashekken afbeelding

Glashekken

Balkonhekken van glas geven een transparante afwerking van de galerij of buitenruimte. De gewenste uitstraling is afhankelijk van de specifiek toegepaste (glas)profielen of glasklemmen en de glasvulling.

Lamelhekken afbeelding

Lamelhekken

Lamelhekken zijn opgebouwd uit stalen of aluminium lamellen tussen een onder- en bovenregel of in een frame. Lamelhekken kunnen opgebouwd worden uit vele verschillende profielen. Ook kan er worden gekozen om deze balusterloos uit te voeren.

Plaathekken afbeelding

Plaathekken

Plaathekken zijn opgebouwd uit gezet aluminium of stalen plaatwerk, veelal met een perforatie. Om het galerij- of balkonhek zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen kan worden gekozen uit verschillende standaard perforaties of bijvoorbeeld fotoprintperforatie.

Roosterhekken afbeelding

Roosterhekken

Roosterhekken zijn opgebouwd uit een roostervulling welke tussen of voor de balusters wordt geplaatst. Om het renovatie- of nieuwbouwproject een bepaald aanzien te geven is er een ruime keuze uit verschillende maaswijdtes toe te passen.

Spijlhekken afbeelding

Spijlhekken

Spijlhekken zijn samengesteld uit stalen of aluminium spijlen tussen een onder- en bovenregel of in een frame. De daadwerkelijke uitstraling van het spijlhek is sterk afhankelijk van de toegepaste regels en spijlen in uw galerij- of balkonhek.

Traphekken afbeelding

Traphekken

Traphekken kunnen zowel op als voorlangs de trap worden gemonteerd. Het type traphek dat moet worden toegepast is over het algemeen sterk afhankelijk van de functie en uitstraling. Zo kan in vele gevallen een simpel spijlhek voldoen terwijl andere gevallen een wat chiquere uitvoering met bijvoorbeeld glasklemmen en/of een RvS handlijst vragen.

Privacyschermen afbeelding

Privacyschermen

Privacyschermen worden toegepast voor het afschermen van buitenruimte

BalkonBreed  afbeelding

BalkonBreed

Balkonuitbreiding: Modulair renovatiesysteem voor verbreding van balkon en galerij

Schuifluiken

Schuifluiken worden voor de gevel of balkonrand gemonteerd ten behoeve van het deels dichtzetten van de galerij of buitenruimte.

Aanbod profielen afbeelding

Aanbod profielen

Specificaties

Bomar verkoopt i.s.m. INNOVAL ook losse aluminium profielen (o.a. glasprofielen t.b.v. glashekken/balustrades). Kijk daarvoor op www.innoval.nl