Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/bomarbv/public_html/includes/connection.inc.php on line 7
Werkvoorbereiding | Bomar B.V.

Werkvoorbereiding

Voorbereiden is het halve werk! Van concept tot realisatie.

Werkvoorbereiding

Binnen de werkvoorbereiding volgen wij de gangbare ijkpunten in de bouw om tot een definitieve uitwerking te komen. Bomar werkt met up-to-date computerprogramma’s welke compatibel zijn met nagenoeg alle gebruikte softwarepakketten waaronder BIM.

Wij delen onze voorbereiding als volgt in:

 • Concept ontwerp
 • Voorlopig ontwerp
 • Definitief ontwerp
 • Instortvoorzieningen
 • Maatvoeringscontrole
 • Productietekeningen

Concept ontwerp

Indien Bomar als adviseur of bouwteampartner in een vroeg stadium bij een project betrokken is wordt een concept ontwerp uitgewerkt. Dit concept ontwerp geeft een eerste uitwerking en dient als handvat voor de architect in de verdere vormgeving van een gebouw.

Voorlopig ontwerp

Op basis van de opdracht van de opdrachtgever wordt een voorlopig ontwerp gemaakt. Het voorlopig ontwerp voldoet aan alle normen van het Bouwbesluit. Bomar heeft de mogelijkheid in overleg met de opdrachtgever een zandzakslingerproef uit te voeren.

Definitief ontwerp

Op basis van het voorlopig ontwerp worden alle opmerkingen van de opdrachtgever en architect verwerkt in het definitieve ontwerp. Het definitief ontwerp is bruikbaar voor de controle door Bouw- en Woningtoezicht.

Instortvoorzieningen

Bomar levert op verzoek van de opdrachtgever de maatvoering van de benodigde instortvoorzieningen op de betontekening. Het opnemen van instortvoorzieningen voorkomt dat er in het werk geboord moet worden en geeft een kostenbesparing aangezien geen gebruik gemaakt hoeft te worden van chemische ankers.

Maatvoeringscontrole

Zodra het mogelijk is wordt de maatvoering van het definitieve ontwerp gecontroleerd in het werk. Indien noodzakelijk worden de tekeningen aangepast.

Productietekeningen

Na de maatvoeringcontrole op de bouwlocatie wordt het definitief ontwerp omgezet in de benodigde de productietekeningen (CAD/CAM) die direct worden verzonden aan de productiesystemen.

balkonhekken glashek - kws - amsterdambalkonhekken lamellenhek videhekkenglaslamellen gevel vliesgevelbalkonhek balkonhekken aluminium lamellenhek glasbalkonhekken spijlenheklamellenhek lamelhek balkonhekken aluminium vliesgevel glashek balkonhekbalkonhekken balkonhek glas
Borstweringleuning afbeelding

Borstweringleuning

Borstweringleuningen worden toepast als valbeveiliging op borstweringen

Franse Balkons afbeelding

Franse Balkons

Franse balkons zijn hekwerken gemonteerd voor een kozijn.

Doorvalbeveiliging afbeelding

Doorvalbeveiliging

Doorvalbeveiliging van stalen of aluminium regels voor een kozijn

Muurleuningen afbeelding

Muurleuningen

Muurleuningen worden toegepast in trappenhuizen

Aluminium lamellen afbeelding

Aluminium lamellen

Aluminium lamellen worden veelal toegepast ten behoeve van het ventileren van gevels en parkeergarages.

Gevelschermen afbeelding

Gevelschermen

Gevelschermen worden voor de gevel gemonteerd ten behoeve van het deels dichtzetten van de galerij of buitenruimte

Glaslamellen afbeelding

Glaslamellen

Glaslamellen worden voor de gevel gemonteerd ten behoeve van het transparant dichtzetten van de gevel

Glashekken afbeelding

Glashekken

Balkonhekken van glas geven een transparante afwerking van de galerij of buitenruimte. De gewenste uitstraling is afhankelijk van de specifiek toegepaste (glas)profielen of glasklemmen en de glasvulling.

Lamelhekken afbeelding

Lamelhekken

Lamelhekken zijn opgebouwd uit stalen of aluminium lamellen tussen een onder- en bovenregel of in een frame. Lamelhekken kunnen opgebouwd worden uit vele verschillende profielen. Ook kan er worden gekozen om deze balusterloos uit te voeren.

Plaathekken afbeelding

Plaathekken

Plaathekken zijn opgebouwd uit gezet aluminium of stalen plaatwerk, veelal met een perforatie. Om het galerij- of balkonhek zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen kan worden gekozen uit verschillende standaard perforaties of bijvoorbeeld fotoprintperforatie.

Roosterhekken afbeelding

Roosterhekken

Roosterhekken zijn opgebouwd uit een roostervulling welke tussen of voor de balusters wordt geplaatst. Om het renovatie- of nieuwbouwproject een bepaald aanzien te geven is er een ruime keuze uit verschillende maaswijdtes toe te passen.

Spijlhekken afbeelding

Spijlhekken

Spijlhekken zijn samengesteld uit stalen of aluminium spijlen tussen een onder- en bovenregel of in een frame. De daadwerkelijke uitstraling van het spijlhek is sterk afhankelijk van de toegepaste regels en spijlen in uw galerij- of balkonhek.

Traphekken afbeelding

Traphekken

Traphekken kunnen zowel op als voorlangs de trap worden gemonteerd. Het type traphek dat moet worden toegepast is over het algemeen sterk afhankelijk van de functie en uitstraling. Zo kan in vele gevallen een simpel spijlhek voldoen terwijl andere gevallen een wat chiquere uitvoering met bijvoorbeeld glasklemmen en/of een RvS handlijst vragen.

Privacyschermen afbeelding

Privacyschermen

Privacyschermen worden toegepast voor het afschermen van buitenruimte

BalkonBreed afbeelding

BalkonBreed

Balkonuitbreiding: Modulair renovatiesysteem voor verbreding van balkon en galerij

Schuifluiken

Schuifluiken worden voor de gevel of balkonrand gemonteerd ten behoeve van het deels dichtzetten van de galerij of buitenruimte.

Aanbod profielen afbeelding

Aanbod profielen

Specificaties

Bomar verkoopt i.s.m. INNOVAL ook losse aluminium profielen (o.a. glasprofielen t.b.v. glashekken/balustrades). Kijk daarvoor op www.innoval.nl